KordonDent

Yetişkinler Diş Tellerini Ne Kadar Süre İle Kullanmalı?

Her yaşta diş teli taktırabilirsiniz ve on yıl öncesine göre yetişkinlerde diş teli görmek artık çok daha yaygın ancak yetişkinlerin ne kadar süreyle diş teli kullanması gerekir ve tedavi süreleri çocuklara göre farklı mıdır?
Tıpkı gençler gibi, yetişkinler de tedavilerinin ne kadar süreceğini bilmek istiyorlar. Cevap: “Değişiyor”. Her vaka benzersizdir ve tedavi birkaç aydan üç yıla kadar sürebilir.
Hastaların ortodontik tedavi süresini etkileyen dört ana faktör vardır – yaş, vakalarının karmaşıklığı, hasta uyumluluğu ve kullanılan diş telleri. Tedavi edilen ortodontik sorunların karmaşıklığı ve sayısı tedavi süresini etkileyen ana etkendir. Yaş sadece küçük bir rol oynar.

Hastanın Yaşı Önemli midir?

Yetişkin ortodontik tedavisi gençler ve çocuklardan biraz daha uzun sürebilir. Çocukları tedavi ederken daha hızlı sonuç alınabilir çünkü çeneleri hala büyümekte ve dişleri hareket halindedir böylece istenen yere taşınmaları daha kolaydır. Yetişkinlerde dişler daha uzun süredir aynı konumda ve hareketleri daha azdır.

Karmaşık Braketler Daha Uzun Sürer

İki vaka aynı değildir ancak bazı tedaviler diğerlerinden daha kolaydır. Çarpık bir diş veya boşluk sorunu gibi temel bir sorunu çözmek için minimum süre birkaç ay kadar kısa olabilir. Bununla birlikte, bazı yetişkinlerin tedavi edilmesi gereken karmaşık vakaları vardır. Yetişkinler, diş tellerinin sadece çarpık dişlerini düzeltmekle kalmayıp aynı zamanda kemik ve diş eti kaybı, diş minesinin anormal aşınması, baş ağrıları, çene ağrısı ve diş çürüğü gibi diğer bağlantılı diş problemlerini de düzeltebildiğini duyunca şaşırır. Karmaşık vakalarda tüm dişlerin istenen pozisyonda olması 36 ay kadar sürebilir.

Braket Tipi Tedavi Süresini Etkiliyor

Braket ile tedavinin uzunluğu, kullanılan ortodontik tedaviye bağlı olabilir. Diş telleri metal, seramik veya lingual olabilir.

Metal ve Şeffaf Braket

Yüksek kalite paslanmaz çelik ve şeffaf seramik diş telleri mevcut olan en güçlü ortodontik tedavi yöntemidir. Diş hareketlerinde lingual diş tellerinden daha etkilidirler ve net hizalayıcılar sayesinde istenen pozisyonda daha hızlı hareket ederler. Bu braketlerin mümkün olan en kısa sürede en iyi sonucu verme olasılığı daha yüksektir. Seramik diş telleri, diş rengindeki destekleri ve kemer tellerini kullanır, böylece metal tellerden daha az dikkat çeker. Seramik braketler, geleneksel metal olanlarla aynı miktarda basınca tahammül edemez.

Lingual Braket

Lingual diş telleri (dişlerin iç kısmına takılır) yetişkinler için neredeyse diğer insanlar tarafından anlaşılmadığı için popüler bir seçenektir. Lingual diş telleriyle tedavi edilmesi daha uzun zaman alır. Ortodontist hastanın dişlerini tarar, böylece her bir dişi sığdırmak için diş laboratuarında bireysel Braketler özel olarak üretilir. Diş telleri dişlerin arkasına takılır. Diş telleri dişlerin dış kısmındayken kontrol edilmeleri ve istenen kuvvetin istenilen yöne verilmesi daha kolaydır. Lingual braketleri seçen hastalar, ilerlemeyi kontrol etmek ve ayarlamalar yapmak için randevuya daha sık gelmelidirler.

Ortodontik Tedaviyi Yetişkin Olarak Görmek!

Yenilikçi yetişkin ortodontik tedavimizle her zaman istediğiniz gülümsemenin tadını çıkarın! Gülüşünü geliştir ve randevu al!

Uyumlu Olun

Yetişkin hastalarda sıkça sorun olmamakla birlikte, Ortodontistin talimatlarına uymamak tedavi süresini uzatabilir. Ortodontistinizin talimatlarını izlerseniz, tedaviniz programa göre sorunsuz ilerleyecektir. Uyumluluk hakkında hatırlanması gereken en önemli şeyler şunlardır:
Diş temizliğinde titiz ve tutarlı olun
Ortodontistinizle randevularınıza bağlı kalın ve talimatlarını izleyin.
Dişlerin orijinal pozisyonlarına geri dönmesine izin verebileceği için, braket kırılmalarını onarmak için randevu almayı geciktirmeyin.

Ortodontik tedavi sonrası bakım

Ortodontik bakımın diş telleri çıkarıldıktan sonra bitmediğini unutmayın. Diş telleri birkaç ay veya üç yıl boyunca ağızda kalsa da, dişler bir tutucu yardımı olmadan orijinal konumlarına geri dönebilir. Ortodontistiniz, şeffaf plastik tutucunun ne sıklıkta takılması gerektiğini veya alt dişlerin arkasına kalıcı bir tel takılması konusunda tavsiyede bulunacaktır.

Diş telleri hakkında daha fazla bilgi için 0 (530) 775 11 87 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.