KordonDent

Lamina Diş Tedavisi Nedir?

Lamina Diş bireyin ihtiyacına göre istenen diş renginde tasarlanmış ince porselen bir kabuktur. Bu kabuklar, rengini, şeklini, boyutunu veya uzunluğunu değiştirmek ve görünümünü iyileştirmek için dişlerin ön yüzeyine yapıştırılır.
Genel algıların aksine, porselen lamina yapmak için, dişi fazla aşındırmaya gerek yoktur ve diş hekimi tarafından uygun tedavi yönteminin seçilmesi durumunda, laminaların doğal dişlere zarar vermeden yapıştırılması için sadece özenli ve doğru bir çalışma gerekir.
Güzelliğin yanı sıra, doğru lamina işlevi de önemlidir ve doğal dişlerin ve porselen laminanın  doğru ve güçlü bir şekilde yapıştırılması önemlidir.

LAMİNA DİŞ DİŞLERİNİZİ MAHVEDEBİLİR Mİ?

Hayır, diş hekiminiz yeterli deneyime sahipse, doğal dişleriniz zarar görmez. Diş hekiminiz sizden ağzınızın ve çenenizin genel rötgeninin alınmasını ister ve diş laminanın sizin için uygun olup olmadığından emin olmak için dişlerinizi inceler. Diş hekiminiz laminanın sizin için uygun bir seçenek olmadığını tespit ederse, kompozit kaplamalar, bonding, ortodontik tedavi, diş beyazlatma veya sadece diş şekillendirme gibi diğer seçenekleri önerecektir.
En iyi yolu seçinceye kadar tüm seçenekler hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir.

LAMİNA DİŞ AVANTAJLARI

Lamina herkes için orijinal dişleriyle aynı ve bireysel olarak yapıldığından, lamina ve doğal diş arasındaki farkı ayırt etmek imkansızdır. Doğal dişlerden farklı olarak laminalar, çay ve kahve lekelerine karşı dayanıklıdır, çünkü bunları yapmak için yüksek teknoloji malzemeleri kullanmaktadır.
Laminalar, diğer beyazlatma işlemlerine karşı dirençli olan en koyu renk dişler için en etkili beyazlatma sağlayabilir.

LAMİNALARIN DEZAVANTAJLARI NEDİR?

Yüksek stabiliteye rağmen, laminalar kırılgan olabilir.
Lamina, doğal dişlerde olmadığı gibi baskı altında olmamalıdır. Örneğin, tırnak ısırmasından, buz yemekten veya plastik ambalajları laminalarınızle açmaktan kaçınmalısınız.

LAMİNA DİŞ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

Lamina Diş  yapım süreci farklı adımlardan oluşur:
İlk adım: Bir seansta gerekli hazırlık işlemleri milimetrik hassasiyetle ölçülecek olan yüksek hassasiyetli dişlerde yapılacaktır.
İkinci adım: Aynı seansta diş hekiminiz her iki çene dişlerinizi modelleyecektir (sadece tek çenede lamina yapmak içinde aynı işlem yapılır).
Bu modeller diş laboratuarına gönderilir,  laminalar ince porselen kabuk olarak hazırlanır.
İkinci seansta, laminalar dişlerin üzerine yerleştirilir ve çok kuvvetli bir şekilde tutturularak dişlerin üzerine kompozit malzeme ile yapıştırılır.
Tüm basamaklar boyunca doğru takılma durumunda, laminalar dişlerle bütünleşir , boşluk veya eşitsizlik kalmaz ve diş ipini doğal dişler gibi temizlemek için kullanabilirsiniz.